Autor Wątek: Iglica gaźnika  (Przeczytany 36049 razy)

barney

• Newbie
  • *
Iglica gaźnika
« dnia: Października 31, 2013, 11:17:48 am »
Jak to jest iglica wyżej = więcej paliwa czy igilica wyżej = mniej paliwa? Bo nie rozumiem jak to działa...

kossa

• Jr. Member
  • **
Odp: Iglica gaźnika
« Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2013, 11:53:08 am »
Jak to jest iglica wyżej = więcej paliwa czy igilica wyżej = mniej paliwa? Bo nie rozumiem jak to działa...

Zapamiętaj sobie raz na zawsze:

IGLICA jest nisko = mało paliwa
IGLICA jest wysoko = dużo paliwa

Ale:

aby IGLICA była nisko: zawleczka musi być wysoko
aby IGLICA była wysoko: zawleczka musi być nisko

Innymi słowy:

nisko zawleczka = wysoko iglica = dużo paliwa
wysoko zawleczka = nisko iglica = mało paliwa

barney

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 01, 2013, 07:26:50 pm »
ok dzieki a mozesz mi wytlumaczyc DLACZEGO to dziala wlasnie w ten sposob a nie inny??

kossa

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2013, 12:40:48 pm »
ok dzieki a mozesz mi wytlumaczyc DLACZEGO to dziala wlasnie w ten sposob a nie inny??

iglica wyzej = leje sie wiecej paliwa
iglica jest polaczona z przepustnica, zmieniajac zapikne iglicy przesuwasz w gore dawke paliwa w stosunku do dawki powietrza

voo

• Hero Member
  • Quad: Mes
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 27, 2020, 03:04:28 pm »
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingultramaficrockultraviolettesting

voo

• Hero Member
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 13, 2020, 12:44:34 pm »

voo

• Hero Member
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 13, 2020, 12:45:56 pm »

voo

• Hero Member