Porady > Kupujemy quada

Używana Yamaha YFZ 450 na co zwrócić uwagę?

(1/9) > >>

kore:
Jutro / pojutrze wybieram się na zakup wszędołaza. Będzie to YFZ 450 jak w tytule :) Panowie. Proste pytanie: co sprawdzić, żeby nie wpakować się na minę?

sruba22:
rama to podstawa, kupujesz jednocylindrowca wiec sprawdz mu kompresje bo roboty niewiele, przez zakupem dotknij kolektora wydechowego, ma byc zimny... jesli sprzedawca sprzedaje z rozgrzanym silnikiem co cos kombinuje na 100%
no i plastiki, kierunkowskazy, lampy - im wiecej jest ok tym lepiej

kore:

--- Cytat: sruba22 w Października 31, 2013, 09:15:42 pm ---rama to podstawa, kupujesz jednocylindrowca wiec sprawdz mu kompresje bo roboty niewiele, przez zakupem dotknij kolektora wydechowego, ma byc zimny... jesli sprzedawca sprzedaje z rozgrzanym silnikiem co cos kombinuje na 100%

--- Koniec cytatu ---

dzieki ale do pomiaru kompresji to chyba potrzebny jakis czujnik a ja nic takiego nie mam a da sie jakos sprawdzic silnik bez narzedzi, np na such?

sruba22:

--- Cytat: kore w Października 31, 2013, 09:19:58 pm ---
--- Cytat: sruba22 w Października 31, 2013, 09:15:42 pm ---rama to podstawa, kupujesz jednocylindrowca wiec sprawdz mu kompresje bo roboty niewiele, przez zakupem dotknij kolektora wydechowego, ma byc zimny... jesli sprzedawca sprzedaje z rozgrzanym silnikiem co cos kombinuje na 100%

--- Koniec cytatu ---

dzieki ale do pomiaru kompresji to chyba potrzebny jakis czujnik a ja nic takiego nie mam a da sie jakos sprawdzic silnik bez narzedzi, np na such?

--- Koniec cytatu ---

szkoda kupowac sprzeta za kilkanascie tysi i nie sprawdzic kompresji... glupota, ale cuz rob jak chcesz

Pamietaj ze:
1. na zimnym przegazuj i ma nie kopcic olejem
2. ma sie plynnie wkrecac na obroty
3. fajnie jak silnik odpala z polobrotu, czyli szybko a nie trzeba pilowac rozrusznikiem
4. stukanie na cieplym to problem z luzem zaworowym
5. spawdz bagnet od oleju, jaki jest stan i czy nie ma kawy z mlekiem
6. wykrecic swiece i zobaczyc jak wyglada, ma byc kawa z mlekiem

to sa postawy jakie trzeba zrobic przy zakupie kazdego motoru 4T...

kossa:
kore kup sobie manometr i zmierz kompresje nie wygłupiaj się przy tej wartości pojazdu daj 100 pln za manometr ta yamaha ma 5 zaworow na cylinder moze byc glowica powypalana i wpakujesz sie na mine

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej