Autor Wątek: Quad dla dziecka: EGL czy Romet  (Przeczytany 14390 razy)

marianzlodzi

• Newbie
  • *
Quad dla dziecka: EGL czy Romet
« dnia: Października 31, 2013, 09:29:45 am »
Szukam quada na prezent dla 13 latka. Ogladalem rózne konstrukcje, wstepnie spodobaly mi sie dwie:

- EGL Eglmotor Madix 125
- Romet VXL 110 XL

Czy macie jakies doswiadczenia z jednym lub z drugim? Wiem, ze Romet to typowy chinski quad sprzedawany pod dawna polska marka. A ten EGL co to za firma?

dexrot

• Newbie
  • *
Odp: Quad dla dziecka: EGL czy Romet
« Odpowiedź #1 dnia: Października 31, 2013, 09:33:52 am »
Szukam quada na prezent dla 13 latka. Ogladalem rózne konstrukcje, wstepnie spodobaly mi sie dwie:

- EGL Eglmotor Madix 125
- Romet VXL 110 XL

Czy macie jakies doswiadczenia z jednym lub z drugim? Wiem, ze Romet to typowy chinski quad sprzedawany pod dawna polska marka. A ten EGL co to za firma?

sam szukam taniego quada i raczej skłaniam się do używanej firmówki, czy myślałeś nad takim rozwiązaniem?

marianzlodzi

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Października 31, 2013, 09:37:56 am »

- EGL Eglmotor Madix 125
- Romet VXL 110 XL

sam szukam taniego quada i raczej skłaniam się do używanej firmówki, czy myślałeś nad takim rozwiązaniem?

boje się kupić jakiegoś dziada... wole kupić nowy

kossa

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Października 31, 2013, 09:46:10 am »
zakup chińczyka to pieniądze w błoto, za 2 lata nie sprzedasz go nawet za pół ceny która dziś za niego dasz, kupisz dobrą używkę to za 2 lata sprzedajesz za tyle za ile kupiłeś

marianzlodzi

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Października 31, 2013, 09:47:43 am »
zakup chińczyka to pieniądze w błoto, za 2 lata nie sprzedasz go nawet za pół ceny która dziś za niego dasz, kupisz dobrą używkę to za 2 lata sprzedajesz za tyle za ile kupiłeś

na pewno nie bede go sprzedawal za dwa lata, dziecko bedzie go mialo kilka lat

przy uzywanym zawsze jest cos do zrobienia, czy to samochodzie czy quadzie czy nawet przy nieruchomosci, ciagle sa jakies wydatki

xcross

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Października 31, 2013, 09:52:25 am »
Nie mam wiele do powiedzenia na temat tych sprzętów tylko tyle, że oglądałem w Trzebini w sklepie z quadami tego EGL i wygląda dość solidnie. Ile dziecko ma wzrostu? Warto kupować mniejszego quada, którym potem nie będzie mial kto jeździć?

marianzlodzi

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Października 31, 2013, 10:08:11 am »
Nie mam wiele do powiedzenia na temat tych sprzętów tylko tyle, że oglądałem w Trzebini w sklepie z quadami tego EGL i wygląda dość solidnie. Ile dziecko ma wzrostu? Warto kupować mniejszego quada, którym potem nie będzie mial kto jeździć?

Dzięki, syn ma 140 cm, ale mamy również młodszego syna który ma dopiero 7 lat.

kossa

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Października 31, 2013, 10:13:00 am »
1.40 wzrostu to można jeździć na normalnym quadzie, chyba że kupujesz z myślą o tym młodszym bo ten starszy szybko wyrośnie

dr_mateusz

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Października 31, 2013, 10:22:02 am »
Moja autopsja wskazuje na to, że zakup używanego pojazdu zawsze obarczony jest ogromnym ryzykiem. Ekonomia i biznes z kolei jednoznacznie utrzymują, iż tam gdzie mamy do czynienia z ryzykiem tam musimy skierować sie w stronę niskiej ceny bądź wykupu ubezpieczenia (co tu jest nieadekwatne). Z tego też względu zakup używanego pojazdu należy rozpatrywać za kwotę co najwyżej połowy ceny nowego sprzętu danego typu.

Z poważaniem,
Dr. Mateusz W. Uniwersytet Jagielloński
Z poważaniem,
Dr. Mateusz W. Uniwersytet Jagielloński

kossa

• Jr. Member
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Października 31, 2013, 10:25:36 am »
W chinczyku - pod warunkiem, że ktoś będzie nim wogule jezdzil - tez bedzie ciagle cos do zrobienia i ciagle bedzies sie cos psulo.

natanel

• Newbie
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 05, 2013, 03:21:24 pm »
Do Rometa będzie dużo łatwiej z częściami bo bardzo popularny a te tanie quady ciągle się psują.

voo

• Hero Member
  • Quad: Mes
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 02, 2020, 07:25:54 pm »
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо

voo

• Hero Member

voo

• Hero Member
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 05, 2020, 05:57:42 am »
audiobookkeepercottageneteyesvisioneyesvisionsfactoringfeefilmzonesgadwallgaffertapegageboardgagrulegallductgalvanometricgangforemangangwayplatformgarbagechutegardeningleavegascauterygashbucketgasreturngatedsweepgaugemodelgaussianfiltergearpitchdiameter
geartreatinggeneralizedanalysisgeneralprovisionsgeophysicalprobegeriatricnursegetintoaflapgetthebouncehabeascorpushabituatehackedbolthackworkerhadronicannihilationhaemagglutininhailsquallhairyspherehalforderfringehalfsiblingshallofresidencehaltstatehandcodinghandportedheadhandradarhandsfreetelephone
hangonparthaphazardwindinghardalloyteethhardasironhardenedconcreteharmonicinteractionhartlaubgoosehatchholddownhaveafinetimehazardousatmosphereheadregulatorheartofgoldheatageingresistanceheatinggasheavydutymetalcuttingjacketedwalljapanesecedarjibtypecranejobabandonmentjobstressjogformationjointcapsulejointsealingmaterial
journallubricatorjuicecatcherjunctionofchannelsjusticiablehomicidejuxtapositiontwinkaposidiseasekeepagoodoffingkeepsmthinhandkentishglorykerbweightkerrrotationkeymanassurancekeyserumkickplatekillthefattedcalfkilowattsecondkingweakfishkinozoneskleinbottlekneejointknifesethouseknockonatomknowledgestate
kondoferromagnetlabeledgraphlaborracketlabourearningslabourleasinglaburnumtreelacingcourselacrimalpointlactogenicfactorlacunarycoefficientladletreatedironlaggingloadlaissezallerlambdatransitionlaminatedmateriallammasshootlamphouselancecorporallancingdielandingdoorlandmarksensorlandreformlanduseratio
languagelaboratorylargeheartlasercalibrationlaserlenslaserpulselatereventlatrinesergeantlayaboutleadcoatingleadingfirmlearningcurveleavewordmachinesensiblemagneticequatormagnetotelluricfieldmailinghousemajorconcernmammasdarlingmanagerialstaffmanipulatinghandmanualchokemedinfobooksmp3lists
nameresolutionnaphtheneseriesnarrowmouthednationalcensusnaturalfunctornavelseedneatplasternecroticcariesnegativefibrationneighbouringrightsobjectmoduleobservationballoonobstructivepatentoceanminingoctupolephononofflinesystemoffsetholderolibanumresinoidonesticketpackedspherespagingterminalpalatinebonespalmberry
papercoatingparaconvexgroupparasolmonoplaneparkingbrakepartfamilypartialmajorantquadruplewormqualityboosterquasimoneyquenchedsparkquodrecuperetrabbetledgeradialchaserradiationestimatorrailwaybridgerandomcolorationrapidgrowthrattlesnakemasterreachthroughregionreadingmagnifierrearchainrecessionconerecordedassignment
rectifiersubstationredemptionvaluereducingflangereferenceantigenregeneratedproteinreinvestmentplansafedrillingsagprofilesalestypeleasesamplingintervalsatellitehydrologyscarcecommodityscrapermatscrewingunitseawaterpumpsecondaryblocksecularclergyseismicefficiencyselectivediffusersemiasphalticfluxsemifinishmachiningspicetradespysale
stunguntacticaldiametertailstockcentertamecurvetapecorrectiontappingchucktaskreasoningtechnicalgradetelangiectaticlipomatelescopicdampertemperateclimatetemperedmeasuretenementbuildingultramaficrockultraviolettesting