Porady > Kupujemy quada

Barossa Cheetah 170 ccm

(1/11) > >>

gorolzwodzia:
Cześć,

Od pewego czasu szukam sobie taniego ATV. Taniego tzw. na takiego za kilka tysiecy zlotych. Nie jestem przekonany do chińczyków gdyż miałem styczność z wyrobami firmy "Zipp" i wiem jaka to jest "jakość". Szukam więc wśród quadów używanych, nie śmiało przeglądając ogłoszenia różnych firm o których nie mam pojęcia. Niestety poniżej 6000 pln nie widziałem nic co miałoby dobry stan techniczny, nie wymagalo tysiąca czy dwóch na start (albo żeby wogóle odpaliło)...

Mój sąsiad, polski - niemiec, jakich u nas pełno wozi na lawecie motory. Kupil ostatnio quada i chce go teraz sprzedać. Quad to Barossa Cheetah 170 i podobno jest niemiecki. Z wygladu mi sie bardzo podoba, ma wszystkie swiatła i podobno można do niego zrobić normalnie kartę pojazdu itp. Cena jest dość atrakcyjna.

Pytanie czy warto go kupić? Czy nie będzie problemów z częsciami do tego quada? Może ktoś tutaj takim jeździ i może powidziec czy to dobry sprzęt?

Pozdrawiam

kossa:
Znam te ATV. To jest to samo co quady SMC.

Czy warto kupic... pytanie za jaka kase?

gorolzwodzia:

--- Cytat: kossa w Listopada 07, 2013, 05:53:22 pm ---Znam te ATV. To jest to samo co quady SMC.

Czy warto kupic... pytanie za jaka kase?

--- Koniec cytatu ---

Cena wywolawcza to 1000 EURO, sadze ze zbije do 900 :)

sruba22:
Cena taka sobie do tego dochodzi rejestracja i karta pojazdu (jak chcesz nim rzeczywiscie jezdzic po drogach). Karta pojazdu to 500 pln. Ale czy w tej cenie kupisz coś lepszego? Jedyna opcja to nowy Bashan 200, mimo wiekszej pojemnosci bedzie to chodzic podobnie.

kossa:

--- Cytat: sruba22 w Listopada 07, 2013, 06:18:58 pm ---Cena taka sobie do tego dochodzi rejestracja i karta pojazdu (jak chcesz nim rzeczywiscie jezdzic po drogach). Karta pojazdu to 500 pln. Ale czy w tej cenie kupisz coś lepszego? Jedyna opcja to nowy Bashan 200, mimo wiekszej pojemnosci bedzie to chodzic podobnie.

--- Koniec cytatu ---

Lepszy ten Barossa niż nowy Bashan. Barossa przezyje 2-3 Bashany. Barossa to klon Yamahy Blaster - bardzo dobrego starego ATV. Jedynym minusem przy tych quadach jest brak biegu wstecznego w wersjach z manualna skrzynia biegow (bieg ten byl za doplata). Ale w tamtych czasach to byl standard w ATV ze skrzynia manualna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej