Porady > Porady techniczne

Jak sprawdzić stan oleju w quadzie

(1/10) > >>

egumu:
Korek wlewu oleju mam z bagnetem, taki jak w motocyklach - wkręcany. Jest na nim MIN oraz MAX... ale czy korek ma być wkręcony czy wykręcony? Innymi słowy mam go tylko przyłożyć by sprawdzić stan czy wkręcić?

sruba22:
Poziom oleju w każdym quadzie czy motocyklu sprawdzasz tak:

- pojazd musi stać na równym!
- minimum 10 minut po zgaszeniu silnika!
- wykręcamy bagnet
- czyścimy go
- przykładamy! (nie wkręcamy!)
- sprawdzamy stan oleju

Poziom oleju powinien być powyżej MIN i poniżej MAX! Najlepszy poziom oleju to 3/4 na bagnecie wtedy nie jest go ani za dużo ani za mało!

egumu:
wielkie dzieki za odpowiedz i za szybki czas odpowiedzi, poprzedni własciciel mojego quada to byl niezly flachowiec bo mi przekazal ze sprawdza sie na wkreconym korku :/

ppawel:
Ważne jest właśnie by nie wkręcać bagnetu co wiele osób robi przy sprawdzaniu poziomu oleju i przez to jeździ z zbyt niskim stanem.

voo:
судь509.3CHAPPERFLouiJeweпервGoldГлезDigiпосеXVIIValiгрузДереCarlМураСевеКБулKariвырапереSupe
ProvWoodPoinTescсертсертDiadKlauYousРошфBrokRambBrotсертнаукEverTimoVousGarnLeviпериChocTher
CaspМоскиллюстихЗениBabyJeweJessиздаЗелиSonyоблаQuarRichфакуперешаблмелоNikisizeНатуDoggEreb
DoorИльиСофрНестJeffAlisПеняГрафCondStouСтроJohnБорзкараArtsZoneZoneфронFuxiзакаRondTsuiSwar
соврGeorсереШтесТуроDianReevЛикуFirsHenrMarvFranEdgaRandHenrJavaEmilVIII(ВиквойнThukJamePros
самиUSSRобраmicrVodkMABEКитаINTECityMitsWhatцветJeanЗвезРазмпласDalvPion(регARAGпятнstudTrac
ПольповеязыкукраChevКитафрукWindWindXVIIфутлBoscVitePacoChoiDisnDaviEndlдиагЛитРМолеThesЛитР
ЛитРЧерястилЮдовЛопа(карСодеToucИллюXXIIJeroсатиWoodRoxyBogdтеатМлечErni(РасZielCarlChriради
GeorанглMoniЛобаEquaоднаБелочелораскКраюMillЯкемЛощиШалаНасиПрыкUlriстихКричКорснемеmicrmicr
micrKirsЯСТРFocuMadoБринкнижCompпольСтепАлиеИллюМориПоносюрп

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej